2022. november 27. vasárnapVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Maia Morgenstern-ügy: azonosították és 24 órára őrizetbe vették az antiszemita fenyegetőt

2021. március 29. 14:20, utolsó frissítés: 16:34

Az ügyészség hétfőn közölte, hogy azonosították és őrizetbe vették azt a személyt, aki a zsidó színház e-mail címén halálos fenyegetéseket küldött Maia Morgenstern színésznőnek – írja a Hotnews Bukarest első kerületi bíróságának ügyészi közleményére hivatkozva.


A bukaresti első kerületi ügyészség tájékoztatása szerint a férfi ellen fenyegetés bűntette miatt vizsgálódnak, "súlyosbító körülmény, hogy a bűntettet faji, nemzetiségi, etnikai hovatartozás, nyelvi, vallási, nemi, szexuális irányultság, politikai vélemény vagy hovatartozás miatt követték el".

Az ügyészség ugyanakkor arról tájékoztat, hogy áthárította az ügyben az illetékességet a harmadik kerületi bírósági ügyészségre.

Morgenstern Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a színház e-mail-címére érkezett fenyegető üzenetet, amely a színházi világnap és a zsidó húsvét, Pészách ünnepe miatt kettős jelentőséggel bírt számára. A feladója egy bizonyos Adrian Ilarie volt, aki azt állította az AUR részéről küldi a az antiszemita, fenyegető levelet, amelyben halálos és más testi sérülésekről, illetve a zsidó színház felgyújtásáról írt. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS