2021. április 22. csütörtökCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Húsvétra nagyon rideg időt jósolnak a meteorológusok

2021. április 02. 15:57, utolsó frissítés: 2021. április 03. 09:08

Havazásra vonatkozó elsőfokú (sárga) riasztást adott ki péntek reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).


A meteorológusok szerint szombat délután 6 órától hétfő reggel 10 óráig érvényes a riasztás az ország 18 megyéjének magasan fekvő vidékein.

A Déli- és a Keleti-Kárpátokban 1500 méter fölötti magasságban havazni fog, a szél megerősödik, a felkavart hó miatt a látási viszonyok 100 méter alá csökkenek.

A következő megyékben érvényes a riasztás: Fehér, Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Hargita, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Suceava, Vâlcea és Vrancea.

A meteorológusok ugyanakkor rossz időre, esőre, lehűlésre, légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetést adtak ki, amely kedd 13 órától hétfő 10 óráig érvényes az ország legnagyobb részére.

Szombattól kezdődően a hegyvidéken, főként 1500 méter magasság fölött havasesőre és havazásra lehet számítani, és új hótakaró rakódik le. Máramarosban és Erdélyben a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka vegyes csapadék várható.

A szél megerősödik a régiók többségében, a sebessége elérheti a 45-55 kilométert óránként, a magas hegyvidéken - főként a Déli- és a Keleti-Kárpátokban- pedig a 70-80 kilométert is.

A meteorológusok szerint az idő fokozatosan lehűl, a hét végén a megszokottnál sokkal hűvösebb lesz az ország legnagyobb részében.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS