2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Házkutatásokat tartottak és 22 személyt előállítottak a hét eleji fővárosi zavargások miatt

2021. április 03. 15:40, utolsó frissítés: 16:47

Update: A G4media forrásokra hivatkozva azt írja, hogy 8 embert 24 órára őrizetbe vettek a hatóságok.


24 házkutatást tartott és 22 személyt előállított szombaton a rendőrség a hét eleji fővárosi tiltakozó akcióval kapcsolatosan - tájékoztat a bukaresti rendőrség - írja az Agerpres.

A dokumentum szerint több, bizonyítékként használható tárgyat, többek között pirotechnikai eszközöket foglaltak le. Az ügyben a harmadik kerületi ügyészség folytat kivizsgálást.

A hétfői zavargásokat követően összesen 188 személyt kísértek be a rendőrségre, akiket egyebek mellett hatóság ellen elkövetett erőszakkal, közrendzavarással, rongálással, minősített lopással, a fegyverek és lőszerek rendjének be nem tartásával, veszélyes tárgyak illegális viselésével gyanúsítanak - mondta el korábban Bogdan Berechet fővárosi rendőr-főkapitány.

Ionel-Cătălin Stegăroiu csendőrparancsnok szerint a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések ellen szervezet hétfői tüntetés éjfél körül elvesztette békés jellegét, amikor a tiltakozók egy csoportja megtámadta a rendfenntartókat, rongálni kezdett, kövekkel dobálta a csendőröket. 12 csendőr megsérült. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS