2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

3500 csíki vett részt az ételszentelésen, az egészségügyi miniszter meghatódott

2021. április 04. 19:38, utolsó frissítés: 20:00

A járványügyi szabályokat betartva több helyen is megtartották a húsvét ünnepén esedékes ételszentelést. Csíkszeredát, ahol a hívek 3500-an gyűltek össze kosaraik megáldására, pozitív példaként említette vasárnapi nyilatkozatában Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.


Szerinte ugyanis a csíkiak fegyelmezettek voltak és betartották a járványügyi előírásokat.

"Meghatottak a csíkszeredai képek, a húsvétot ünneplő hívekkel, akik egyben a felelősségtudatukat és szolidaritásukat is kinyilvánították. Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek!" - mondta a nagy szám ellenére a Viculescu.

Mint beszámolónkban írtuk, ebben az évben nem online és nem is csak a csíkszeredai közigazgatási palota előtti téren, hanem a tér mellett elhaladó sugárúton is lehetővé tették az ételszentelést. Így a családok a járvány miatt megkövetelt távolság betartásával sorakozhattak fel, és várhatták, hogy húsvéti ételeiket megszenteljék a liturgiát végző papok.

Csíkszeredában vasárnap 2,36-ot tett ki az elmúlt két hétben jegyzett új fertőzések ezer lakosra számított aránya. A szám elmarad az országos átlagtól.

Az egészségügyi miniszter egyébként a nyilatkozatától eltérően, egy kevésbé vidám témáról tartott sajtótájékoztatót, arról beszélt, hogy gyorsul a vírus terjedése; egyre több a súlyos eset, akinek nincs társbetegsége.

(mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS