2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A bukaresti SMURD vezetője: a rendszer elérte a korlátait

2021. április 05. 12:01, utolsó frissítés: 12:03

A bukaresti kórházak igazgatói együttműködésre és a járvány terjedését megakadályozó óvintézkedések betartására kérték fel a lakosságot vasárnap, rámutatva, hogy jelentősen megnőtt a kórházba beutalt koronavírusos betegek száma, és a helyzet rendkívül súlyos.


A kórházigazgatók Vlad Voiculescu egészségügyi miniszterrel találkoztak vasárnap.

Bogdan Opriţa, a Bukaresti SMURD sürgősségi eseteket fogadó osztályának (UPU) vezető orvosa a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy egymás után dőlnek meg a negatív rekordok, a rendszer elérte a korlátait.

„Az embereknek meg kell érteniük, hogy a járvány második hullámában a páciensek mintegy 50%-ának enyhe lefolyású volt a betegsége és haza tudták küldeni őket a kórházból, most a páciensek alig 10%-át engedjük haza nagy nehezen. Majdnem minden páciensnek szüksége van oxigénre, mégpedig nagy mennyiségben” – mondta Opriţa.

Arról is beszámolt, hogy az egészségügyi személyzet kimerült, ereje határán van. Felszólította az embereket, hogy működjenek együtt, tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket, mivel a kórházak kapacitása véges. (agerpres)


Nyitókép: illusztráció. Fotó: A SMURD Cluj közösségi oldala.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS