2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Raed Arafat cáfolja, hogy mostanában maszk nélkül vásárolt volna: amióta a kép készült, 12 kilót fogyott

2021. április 05. 20:27, utolsó frissítés: 2021. április 06. 10:13

A közösségi médián – és egyes online oldalain – hétfőn terjedni kezdett egy fotó, amelyen az látható, hogy Raed Arafat vásárol, mégpedig maszk nélkül.


A közösségi médián elterjedt bejegyzéseknek már több száz megosztása van, és alighanem több ezer rosszindulatú kommentet generáltak.

Raed Arafat, belügyi államtitkár, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője még aznap a közösségi médián reagált: a fotó valóban őt ábrázolja, viszont azért nincs rajta a kötelező maszk, mert amikor készült – több mint egy éve – még nem volt kötelező a maszkviselet.

Az államtitkár a bejegyzésében kitér arra, hogy a terjedő álhír szerint a kép mostani lenne, és egy külföldi hivatalos látogatás alkalmakor készült volna.

Az orvos felhívja azonban a figyelmet, hogy a fotó nem mostani, s amikor készült, akkor nem volt kötelező a maszkhasználat:

„Hogy viccesre fogjam, azóta megközelítőleg 12 kilóval vagyok kevesebb!” – írta az államtitkár.„Azok, akik minden erejükkel azon vannak, hogy becsméreljenek, biztosan folytatni fogják a tevékenységüket, mindenfelé hamis információt terjesztve, erre minden számukra adódó lehetőséget meg fognak ragadni” – tette hozzá Raed Arafat.

Az orvos azzal zárja bejegyzését, hogy abban bízik: a lakosság nagyobb része ezzel már tisztában van. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS