2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint 200 ezren mondták vissza az AstraZenecával való oltást március eleje óta

2021. április 06. 15:57, utolsó frissítés: 2021. április 07. 09:02

Március eleje óta, amikor elkezdtek hírek terjengeni arról, hogy kapcsolat lehet az AstraZeneca oltás és a vérrögképződés között, több mint 207 ezer ember mondta vissza az AstraZenecával való oltást - számolt be róla Valeriu Gheorghiță, az országos oltáskampány koordinátora.


Több mint 207 ezren mondták vissza az oltást a platformon, továbbá körülbelül 99 000 további személy nem jelent meg az oltóközpontokban, ez 28 százalékát teszi ki a jelentkezők teljes számának" - mondta Gheorghiță.

Gheorghiță azt mondta, több információra van szükség az Európai Gyógyszerügynökség részéről, holott az emberek hezitálása a vakcinával szemben teljesen "érthető és jogos".

Kedden az Európai gyógyszerügynökség egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy kapcsolatot találtak az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés között. Az Ügynökség jelenleg még nem adott ki tájékoztatást az esetről.

Gheorghiță elmondása szerint Romániában nem volt olyan vérrögképződéses eset, amelyet bármilyen oltással összefüggésbe lehetne hozni, és ezek"különben is rendkívül ritkák". az orvos elmondása szerint itthon 7 embernél jelentkeztek trombózisos tünetek, közülük hárman az AtraZeneca, négyen a Pfizer oltását kapták, viszont egy esetben sem állapítottak meg az oltással közvetlen összefüggést. jelenleg két esetet még vizsgálnak.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS