2021. július 24. szombatKinga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Betelt a pohár: a liberálisok fegyelmi eljárást szorgalmaznak Șoșoacă ellen

2021. április 06. 19:51, utolsó frissítés: 19:51

A szenátus házbizottsága továbbította kedden a jogi bizottságnak a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felsőházi frakciójának igénylését, amelyben Diana Şoşoacă szenátor "magatartásbeli kisiklásainak" megvizsgálását követelik.


Panaszában a PNL felrója, hogy a szenátor az ülésszak elejétől "ártalmas és szabályzatellenes magatartást" tanúsított.

"Nem tolerálhatjuk tovább, hogy Diana Iovanovici-Şoşoacă dacoljon minden törvényi előírással és a jóérzés szabályaival az ország legtekintélyesebb intézményében, amelyben mi mindannyian - hozzá hasonlóan - a választópolgárok szavazata révén szereztünk tagságot. Az általa tanúsított magatartás a parlamenttel és a román állampolgárokkal szembeni súlyos sértésnek minősül" - áll a PNL szenátorai által benyújtott dokumentumban.

Alina Gorghiu liberális párti szenátor szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói tartózkodtak, amikor a házbizottság a panasznak a jogi bizottsághoz történő továbbításáról döntött. "Kár, hogy a PSD tartózkodásával bátorítja ezt a fajta magatartást" - fogalmazott.

A PNL felrója még Şoşoacának, hogy folyamatosan megszegi a járványügyi szabályokat, nem viseli a védőmaszkot a szenátus üléstermében, felszólalásaiban gyűlöletre uszít.

A szenátus házszabályának 207-es cikkelye értelmében az etikai normák megsértése esetén a következő szankciók alkalmazhatók: figyelmeztetés, rendre utasítás, felszólalási jog megvonása, a teremből való kiutasítás az ülés idejére és írásbeli megrovás.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS