2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Méltányos bérezést kívánnak a háziorvosok az oltáskampányban való részvételért

2021. április 07. 12:27, utolsó frissítés: 12:44

A Háziorvosok Országos Szövetsége (SNMF) támogatja a koronavírus elleni oltási kampányt, ugyanakkor úgy véli, a megfelelő rugalmasság biztosítása érdekében módosítani kell a jogi keretet, továbbá méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követel a kampányban részt vállaló családorvosok számára.


A szövetség szerdai közleményében hangsúlyozza, minél több rendelkezésre álló erőforrást fel kell használni az immunizálással kapcsolatos tájékoztatásban, amelynek kellőképpen változatosnak kell lennie, úgy kell elmagyarázni a gyors és minél szélesebb körű oltás szükségességét, hogy azt mindenki megértse. Erősíteni kell a bizalmat az ország által rendelkezésre bocsátott valamennyi vakcinával szemben, nem szabad egy bizonyos típusú oltóanyag használatát szorgalmazni, egy esetleges erre irányuló kísérlet ugyanis olyan fokú tömeges elutasítást szülhet, amely aztán nehezen szüntethető meg - nyomatékosítják.

A családorvosok képviselői az oltási tevékenységhez szükséges megfelelő logisztika biztosítását, a szerződéskötési, illetve a jelentési rendszer egyszerűsítését, valamint méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követelnek.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS