2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb tüntetés Bukarestben: Simionék zászlókkal vonulnak a vírus ellen

2021. április 10. 17:54, utolsó frissítés: 18:52

Újabb, a járványügyi intézkedések ellen tiltakozó tüntetést hívott össze a Románok Egységéért Szervezet, az AUR. A tiltakozás fő helyszíne a fővárosban, Bukarestben van, a Victoriei/Győzelem-téren, azonban a román sajtó beszámolója szerint szerte az országból, főként a moldvai megyékből - Iașiból és Bákóból érkeznek a tiltakozókkal megtömött buszok, akik csatlakoznak a fővárosi tüntetéshez.
Az AUR társelnöke, George Simion Facebook-posztban tette közzé az első fotókat, és ugyanott próbálja mozgósítani a párt bázisát képező szimpatizánsokat, hogy csatlakozzanak a tüntetéshez. A sajtó beszámolója szerint a jelenlévők nemzeti színű zászlókkal, keresztekkel és szentképekkel felszerelve érkeztek a protestre, amely egyelőre békésnek tűnik, és a fővárosi csendőrség megfigyelése alatt zajlik.

Oameni de AUR prezenți astăzi la protestele împotriva restricțiilor impuse de un guvern criminal și pentru autostrăzile A7 și A8

Közzétette: George Simion – 2021. április 10., szombat


Atüntetők egyébként azt is hangsúlyozták, hogy nemcsak "az eszetlen járványügyi intézkedések" ellen tiltakoznak, hanem nehezményezik azt is, hogy a kormány milyen módon foglalkozi az ország moldovai régióját átszelő A7-es és A8-as autópályák építésével. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS