2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már csak 6 szabad intenzív terápiás ágy maradt az egész országban

2021. április 11. 16:34, utolsó frissítés: 19:30

Összesen hat szabad intenzív terápiás ágy maradt az egész országban - jelentette ki Vlad Voiculescu egészségügyi miniszterelnök vasárnap délután, amit az után tartott, hogy a legfrissebb jelentésből kiderült 1531 súlyos állapoti személy szorul intenzív terápiás ellátásra. A Digi24 információ szerint Bukarestben egyetlen szabad ágy sincs.


A miniszter tájékoztatása szerint napról-napra egyre többen kerülnek kórházakban, és egyre több ember van súlyos állapotban. 11875 személyt ápolnak Covid-19 betegséggel a kórházakban, ebből 94 kiskorú. Összesen tizenhat gyerek szorul intenzív terápiás ellátásra a fertőzés miatt, ebből 4 van lélegeztetőgépen. Hangsúlyozta, hogy minisztérium azon dolgozik, hogy az állapotának megfelelően mindenkinek jusson ágy. (agerpres)

FRISSÍTÉS: El kell érni, hogy legalább 1600 intenzív terápiás hely legyen az országban - jelentette ki vasárnap a miniszterelnök, miután részt vett a beavatkozásokat irányító és koordináló országos központ (CNCCI) ülésén.

Florin Cîţu értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a statisztikák szerint a napi új fertőzések száma már nem növekedik, sőt, enyhe csökkenés figyelhető meg, ám "némileg ellentmondásosan", egyre nő az intenzív terápiára kerülő páciensek száma.

A kormányfő szerint arra kell koncentrálnunk, hogy "átmenjünk ezen a hullámon", amely - meglátása szerint - mintegy két-három hónapig fog tartani, és közben figyeljünk a kórházakra, hisz igaz ugyan, hogy több mint egymillión kigyógyultak a fertőzésből, de több mint 25 ezren belehaltak a kórba.

"Nagyon fontos, hogy minden eszköz a rendelkezésünkre álljon és felgyorsítsuk az oltási kampányt" - szögezte le Cîţu. (agerpres)

fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS