2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gheorghiță: holnaptól közel napi 80 ezerre növekedik a beoltottak száma

2021. április 12. 09:41, utolsó frissítés: 09:42

Két-három napon belül az online oltásregisztrációs platformon azt is megnézhetik a várólistára kerülők, hogy körülbelül mennyi időt kell várakozniuk a programálásig - ígérte Valeriu Gheorghiță. Az országos oltáskampány koordinátora elmondta, prioritásként a több mint 170 új oltóközpont operacionalizálásán dolgoztak, és hamarosan látható lesz a felhasználók számára az is, hogy hányan vannak előttük a sorban, és hogy milyen ritmusban oltanak az adott központban. Az új oltóközpontokból 144-ben a Pfizer, és mintegy 30-ban az AstraZeneca oltóanyagával fognak oltani.


Gheorghiță szerint holnaptól közel napi 80 ezerre növekedik a beoltottak száma az országban. "Megnéztem a heti programálásokat, és a következő napokban napi 80 ezren vannak előirányozva oltásra, mintegy 60 ezren a Pfizer, mintegy 10 ezren a Moderna, és a maradék az AstraZeneca oltására" - mondta.
Fotó: MTI/Szigetváry ZsoltFotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Jelenleg 1151 oltóközpont működik, amelyből 792-ben a Pfizer-Biontech, 84-ben a Moderna, 275-ben az AstraZeneca vakcinájával oltanak - nyilatkozta Valeriu Gheorghiță a Digi24 tévéadónak.

A következő időszakban megnyitják az összes, a Pfizer és a Moderna adminisztrálására előkészített központot, ugyanakkor az AstraZeneca beadását végző központokban - ahol az oltási ritmus jelentősen csökkent - valószínűleg a Johnson and Johnson vakcinájával oltanak majd.

Emlékeztetett arra, hogy április 14-étől megkeződik az emlékeztető oltások beadása az AstraZenecával beoltottak esetében is. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS