2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dan Barna: bizonyos érdekcsoportokat zavart a leváltott egészségügyi miniszter

2021. április 14. 12:01, utolsó frissítés: 14:35

Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR-PLUS társelnöke szerint Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert „aljas támadások” érik, mivel az egészségügyi ágazatban olyan érdekcsoportok vannak, amelyeket Voiculescu „kezd zavarni”.


Barna úgy nyilatkozott a román közszolgálati televízió (TVR) kedd esti műsorában, hogy az egészségügy évek óta egy korrupt rendszer, amelyben egyes „becsontosodott” elemeket kezd zavarni az egészségügyi miniszter, Vlad Voiculescu, ezért meg akarnak szabadulni tőle.

Az USR-PLUS társelnöke többek közt a megyei egészségügyi pénztárak vezetésére kiírt versenyvizsgákat és a kulcsfontosságú gyógyszerek listáját említette „zavaró” jelenségekként, amelyek miatt az egészségügyi tárca vezetője „egyes számú közellenséggé vált” többek szemében.

Dan Barna azt is kijelentette: jelen pillanatban Vlad Voiculescu a lehető legmegfelelőbb ember az egészségügyi minisztérium élére, aki három hónapja olyan „rendkívüli nyomás” alatt dolgozik, amit a politikai osztályból csak nagyon kevesen tudnának elviselni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS