2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vass Levente: Voiculescu nekem minden segítséget megadott

2021. április 14. 13:10, utolsó frissítés: 13:57

“Államtitkárként az a feladatom, hogy a miniszterem mellett becsülettel dolgozzak és kiálljak. Ezentúl azonban a miniszterelnöknek joga van bármely minisztert és államtitkárt visszahívni. Ettől függetlenül a koalíciónak tovább kell működni, ahogyan ezt Kelemen Hunor szövetségi elnök úr is kijelentette” – mondta el a Transindexnek Vass Levente, az RMDSZ egyetlen egészségügyi államtitkára azzal kapcsolatban, hogy Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert ma délelőtt menesztette Florin Cîțu miniszterelnök.


Vass szerint, „a mostani periódusban egyáltalán nincs szükség arra, hogy ez a tárca vezető nélkül maradjon, az a feladat, hogy mihamarabb tisztázódjon a kialakult helyzet, és felelős vezető legyen a tárca élén, és hogy ebben a nehéz helyzetben, amikor 200-an halnak meg az intenzív terápiás ágyakon, a minisztérium helyt álljon”.

Kérdésünkre, hogy ő személyesen hogyan értékeli Voiculescu tevékenységét, az államtitkár elmondta, hogy az ő szakterületén, ami a parlamenttel, szindikátusokkal, patronátusokkal, szakmai szervezetekkel való kapcsolattartást és a személyzet felkészítésével foglalkozó igazgatóságot illeti, minden zökkenőmentesen működött, és a miniszter minden szükséges segítséget megadott.„Nincs felróni valóm a szakterületemmel, hatáskörömmel kapcsolatban. Azt is értékeltem, hogy az általam képviselt véleményekből sokat, mintegy hetven százalékát igyekezett megvalósítani és beépíteni a munkájába. Természetesen a legközelebbi kapcsolata nem velem, hanem USR-s párttársával, Andrea Moldovannal (akit szintén menesztett Cîțu – szerk. megj.) volt, illetve még két másik USR-s államtitkár van a minisztériumban. Ez azt is mutatja, hogy bizonyos kérdéseket, amikre nekünk nem volt hatáskörünk, a párton belül egyeztették, valószínűleg ez volt a probléma” – nyilatkozta Vass Levente. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS