2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Források: Cîțu tényleg már azelőtt kidobta Voiculescut, hogy Barnával beszélt volna

2021. április 14. 13:45, utolsó frissítés: 14:02

Bukaresti sajtóértesülések szerint Florin Cîțu már azelőtt eldöntötte Vlad Voiculescu menesztését, hogy szerda reggel találkozott volna Dan Barnával, az USRPLUS elnökével, és mire közölte Barnával, már Johannis államfő jóváhagyásával is bírt.


A miniszterelnök Barnával találkozóban egyezett meg, miután maximálisra nőtt a feszültség az egészségügyi minisztérium és a kormányfő között amiatt, hogy kedden egy miniszteri rendeletben megváltoztatták a települések karanténkötelezettségi besorolásának szabályozását. Barna úgy ment el a találkozóra, hogy elfogadta volna a rendeletet szignózó Andreea Moldovan államtitkár menesztését, viszont Cîțu közölte vele, hogy Voiculecut meneszti, és ez már eldöntött kérdés.

Barna figyelmeztette, hogy ennek a döntésnek magas a kockázata, amit a miniszterelnöknek kell vállalni. Állítólag Barna visszautasította, hogy ideiglenesen ő vegye át a vezető nélkül maradt tárcát. Jelenleg az USRPLUS-nak t0bb opciója van: vagy maradnak a kormánykoalícióban, és nevesítenek valakit a tárca élére, vagy maradnak, viszont azzal a feltétellel, hogy Cîțu lemond. Ugyanakkor fennáll a lehetősége annak is, hogy az USRPLUS marad, és a tárcát átadják a PNL-nek, valamint az is, hogy ott hagyják a kormánykoalíciót, ezzel pedig a kormányzati többség megszűnik.

E hír megírásának perceiben tart gyűlést az USR-PLUS koalíció. Ezt megelőzően Dacian Cioloș társelnök "abszolút elfogadhatatlannak nevezte" Cîțu lépését anélkül, hogy a kormányszövetség vezetőivel konzultált volna róla. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS