2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor: tegyük félre a sértődöttséget és folytassuk a felelősségteljes munkát!

2021. április 14. 19:01, utolsó frissítés: 19:06

Rövid videós bejelentkezéssel ismertette Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes az RMDSZ álláspontját a szerdán zajló politikai válság tekintetében.


A Szövetség elnöke elmondta: az RMDSZ az ésszerűség hangját képviseli, és arra kéri a koalíciós partnereit, hogy tegyék félre a sértődöttségeket, gondoljanak arra, hogy hosszú út áll még előttük.

"Florin Cîţu miniszterelnök az elmúlt hónapokban nagy türelemmel igazgatta a kormányt, úgyhogy részünkről nincs fenntartás, mi tudjuk folytatni vele a munkát. Arra kérjük az USR-Plus-os kollégákat, hogy mihamarabb tegyenek javaslatot az egészségügyi miniszter tisztség betöltésére, mert azt vállaltuk, hogy hatékonyan és eredményesen fogjuk vezetni az országot, ezt pedig nem ruházhatjuk át másra" - hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

A Szövetség elnöke úgy véli, hogy ennek a koalíciónak nincs alternatívája, a koalíciónak tovább kell működnie.

"A miniszterelnöknek joga van minisztert cserélni, és a koalíciós párbeszéd nyomán, közösen kell megtaláljuk azt a módot, hogy együtt folytassuk a munkát. Nem engedhetjük meg magunknak még csak a látszatát sem, hogy képtelenek vagyunk Romániát kormányozni, vagy hogy folyamatosan politikai válsághelyzetbe kerül az ország" - mondta Kelemen."Közel négy hónappal a kormány beiktatása után azzal az elhatározással vágtunk bele a négyéves mandátumba, hogy a gazdaságot helyreállítjuk, kezeljük a járványhelyzetet, és olyan célokat tűztünk ki magunk elé, amelyek a kormányprogram megvalósításán keresztül minden polgárnak az életét jobbá, kiszámíthatóbbá teszik" - hangsúlyozta Kelemen Hunor. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS