2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Virággal várták a brassóiak a járványkórház kapujában Andreea Moldovant

2021. április 15. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

Annak hírére, hogy menesztették államtitkári tisztségéből a brassói járványkórház volt igazgatóját, aki ezt követően azt nyilatkozta, hogy visszatér egykori munkahelyére, nagyon sok brassói tisztelője az orvosnak összegyűlt az általa vezetett egészségügyi intézmény elé, és virágokkal várta őt - adták hírül a helyi portálok és a Mediafax.


Mivel covid-kórházról van szó, természetesen nem léphetett be senki az intézménybe, hanem a kapuban vette át tőlük Andreea Moldovan a csokrokat.Amint megírtuk, Andreea Moldovan leváltott államtitkár volt az egyetlen komoly szakmai háttérrel rendelkező járványügyi szakember a minisztériumban, Marosvásárhelyen végezte el az orvosi egyetemet és fertőző betegségekre, járványügyre szakosodott". 2009-ben Moldovan a szakterületén tanulva nemzetközi kiválósági ösztöndíjat kapott, tanult Genfben is, Didier Pittet világhírű járványügyi szakember orvos alatt, s akinek munkája úttörő volt a nozokomiális fertőzések (kórházi fertőzések) visszaszorításában.

Moldovan 2013-ban tért haza, és élére is állt a kórházi fertőzések ellen fellépő programnak, ennek keretében elnyerte az Egészségügyi Világszervezet díját Európa legtisztább kórháza kategóriájában. Tavaly vette át a Brassói Járványkórház orvosigazgatói hivatalát.

Moldovan látta el kézjegyével azt a miniszteri rendeletet, amely kedden jelent meg a Hivatalos Közlönyben, és amely új mérési adatok alapján vonná karantén alá a romániai településeket. Erről azonban nem értesítették a miniszterelnököt, aminek következtében szerda reggel Cîțu menesztette mind Voiculescut, mind Moldovant.

Fotó forrása: bizbrasov.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS