2021. május 19. szerdaIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ciolos: Egy miniszterelnök nem álmában értékeli ki a miniszterek munkáját, hogy aztán reggel váltsa le őket

2021. április 16. 09:05, utolsó frissítés: 09:10

Florin Cîţu miniszterelnök még mindig nem adott "koherens magyarázatot" arra, hogy miért menesztette Vlad Voiculescut az egészségügyi miniszteri tisztségből - jelentette ki csütörtökön Dacian Cioloş.


A Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke szerint a kormányfő sem az eddigi nyilatkozataiban, sem telefonbeszélgetésük alkalmával nem mondta el, mik a valós okai Voiculescu leváltásának. "Egy miniszterelnök nem álmában értékeli ki a miniszterek munkáját, hogy aztán reggel váltsa le őket, anélkül hogy ezt közölné velük vagy a koalíciós partnerekkel. A személyes bosszúságok és az imidzs-stratégiák nem vehetik át az objektív kiértékelés helyét" - fogalmaz egy Facebook-bejegyzésben Cioloş.

A PLUS vezetője hozzáteszi, senki nem kérdőjelezi meg a kormányfőnek a minisztercserékhez való alkotmányos jogát, a kormánykoalíció azonban felállított néhány "elemi együttműködési szabályt", amelyeket be kellene tartani.

"Mi lenne, ha a mi törvényhozóink nem úgy szavaznának a parlamentben a kormány tervezeteivel kapcsolatban, ahogyan abban előzőleg megállapodtak a koalícióban? Végül is ez is alkotmányos lenne. Azért léptünk be ebbe a koalícióba, hogy véghez vigyük a felvállalt reformokat. Ehhez csak néhány legitim dolgot kérünk: kiszámíthatóságot, komolyságot és egy olyan miniszterelnököt, akivel bizalommal és nyitottan együtt tudunk dolgozni" - írja még Dacian Cioloş. (agerpres)

Kiemelt kép: reneweuropegroup.eu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS