2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sajtóértesülés: az USR-PLUS Ioana Mihăilă jelenlegi államtitkárt nevesítené, de Voiculescunak is maradnia kell a csapatban!

2021. április 16. 10:04, utolsó frissítés: 13:07

Ioana Mihăilă, az Egészségügyi Minisztérium jelenlegi államtitkára töltheti be a miniszteri posztot Vlad Voiculescu felmentése után - közölte a PROTV belső, politikai forrásokra hivatkozva.


Az USR-PLUS szövetség Ioana Mihăilăt nevesítené a tárca élére, ugyanakkor pedig a menesztett Vlad Voiculescu az egészségügyi miniszter tanácsadója lehet, jelentették ki ugyanazok a politikai források, hozzátéve, hogy egy másik lehetőség az lenne, ha Vlad Voiculescu államtitkárként folytatná munkáját.

A sajtóértesülést egyelőre nem erősítették meg, Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter pénteken, megbízatásának végén sajtótájékoztatót tartott, Florin Cîțu általi felmentése után ez volt az első nyilvános megszólalása az ügyben.

A menesztett tárcavezető elmondta, hogy mandátumának 113 napja a folyamatos feszültségről, összeütközésekről szólt. Azt is elmondta, hogy egy "összeomló minisztériumot" vett át.

"Beszélnek egy miniszter kommunikációs képességeiről, de az intézményeket nem csak kommunikáció révén építik fel. Úgy gondoltam, hogy minden percet fel kell használni szakemberek összegyűjtésére, szakmai csapatok létrehozására. Azt hiszem, bizonyos szempontból tévedtem "- mutatott rá a volt egészségügyi miniszter. Voiculescu kijelentette, maga a miniszterelnök sem volt 'csapatjátékos', nem törekedett arra, hogy megismerje és összehangolja minisztereinek munkáját. Beismerte, hogy a rendszer, az érdekek szövevényes hálózata "legyőzte" őt, mivel azt hitte, hogy már nem az "epolettek, a katonai vállrojtok korszakában" van az ország.

A sajtótájékoztató részletes ismertetését ITT olvashatják. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS