2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pártkapcsolat: péntektől törvényesen egybekelhet az USR és a PLUS

2021. április 16. 18:48, utolsó frissítés: 2021. április 17. 00:20

Jogerősen jóváhagyta pénteken a bukaresti ítélőtábla a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártjának (PLUS) fúzióját.


Az alakulat pénteki közleményében rámutat, az USR-PLUS az elmúlt évek egyetlen reformista politikai projektje, amelyet a folyamatos akadályoztatás ellenére is sikerült véghez vinni. Az USR és a PLUS négy közös és sikeres választási kampányon van már túl, két éve pedig egy csapatként dolgoznak – hangsúlyozzák.

Az USR-PLUS társelnöke, Dan Barna köszönetet mondott kollégájának, Dacian Cioloşnak, amiért kitartott e közös projektjük mellett, amely egy hiteles politikai erő létrehozását tűzte ki célul.

Dacian Cioloş szintén azt emelte ki, hogy az elmúlt két évben egy csapatként dolgozott a két alakulat.

„Mától egy párt vagyunk, egy erős, az ország megreformálását a legjobban óhajtó alakulat, amelynek a helyi önkormányzatokban, a román parlamentben, az Európai Parlamentben és a kormányban is vannak képviselői” – idézi Cioloşt az USR-PLUS közleménye.

A bukaresti törvényszék már 2020. október 30-án jóváhagyta a két párt fúziójára vonatkozó igénylést, a döntést azonban megfellebbezte két személy. Ezeket a fellebbezéseket utasította el pénteken az ítélőtábla, fenntartva a törvényszék döntését.

Az USR és a PLUS küldöttei 2020. augusztus 15-én online kongresszuson döntöttek a fúzióról. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS