2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Standard and Poor's negatívról stabilra javította Románia államadós-besorolásának kilátásait

2021. április 17. 16:14, utolsó frissítés: 16:37

A Standard and Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő negatívról stabilra javította Románia államadós-besorolásának kilátásait, ugyanakkor megerősítette "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását.


Florin Cîțu miniszterelnök szombaton elmondta: ez a döntés megerősíti, hogy az általa vezetett kabinet helyes döntéseket hozott, a kormányprogram gazdasági stabilitást biztosít, az államadós-besorolás kilátásának javítása viszont arra kötelezi a kabinetet, hogy hajtsa végre a vállalt reformokat.

Felszólította a minisztereket, hogy gyorsítsák fel a reformokat főleg az állami vállalatoknál és a kormányzati ügynökségeknél, hogy "véget vessenek a közpénz elprédálásának".

A miniszterelnök kiemelte a versenyszféra és a vállalkozók szerepét, akik szerinte ennek a járványtól sújtotta nehéz időszaknak a "hősei". "Ők vitték a nehezét, gyakran velük egyeztettem, hogy a legjobb döntéseket hozzuk, a bizalmuk nélkül nem sikerült volna" - mondta a miniszterelnök. Cîțu szerint az általa vezetett kormány megnyerte a nemzetközi intézmények és a külföldi befektetők bizalmát. (MTI)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS