2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Daniel Olteanu lett az ALDE elnöke

2021. április 17. 19:38, utolsó frissítés: 19:38

Daniel Olteanut választották a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökévé a párt szombati, online szervezett kongresszusán.


Az ALDE arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy az elnökválasztáson 999 küldött adta le voksát, és 818-an közülük Daniel Olteanunak szavaztak bizalmat.

Daniel Olteanu úgy nyilatkozott megválasztása után, hogy az ALDE egy új kezdet előtt áll, és prioritásának fogja tekinteni, hogy azokat a román állampolgárokat képviselje, akik csalódtak a jelenlegi parlamenti többségben.

Az új pártelnök három fontos célkitűzést nevezett meg: 2024-ben az ALDE-nek legyenek képviselői az Európai Parlamentben, a párt háromszorozza meg helyi választott képviselőinek számát, és jusson be Románia Parlamentjébe.

Az ALDE kongresszusa a párt vezetésének új struktúrájáról is döntött. Eszerint az ALDE-t négy első alelnök, nyolc, különböző területekre szakosodott alelnök, további nyolc regionális alelnök, egy, a diaszpórát képviselő alelnök, és egy 16 tagból, valamint 12 helyettesből álló testület irányítja.(agerpres)

Fotó: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS