2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hivatalos: az erőszakkal „evakuált” pitești-i férfi halálát fulladás okozta

2021. április 18. 12:57, utolsó frissítés: 14:00

Büntetőjogi kivizsgálás indult annak a férfinak az ügyében, aki meghalt, miközben a rendőrök el akarták távolítani egy teraszhelyiségből, amelynek konyhájában tűz ütött ki.


Az eset pénteken történt Piteşti-en, erről még aznap beszámoltunk.

A helyi sajtóban megjelent videófelvételen jól látszott, hogy a terasz előtt az utcán álldogáló a férfit – aki láthatólag ittas állapotban volt és aki nem akarta elhagyni a helyszínt – egy rendőrtiszt megtaszítja és nagy erővel arccal a kemény aszfalthoz csapja, miközben egy másik rendőr hangosan szidalmazza, míg több rendőr a segítségére siet, végül teljesen lefogják.

Az erőszakos halálra utaló boncolási eredményeket vasárnap ismertette az ügyet kivizsgáló Argeş megyei törvényszéki ügyészség főügyésze jelenlétében Dan Manu törvényszéki orvos.

"Szeretnénk ismertetni a boncolás előzetes eredményeit (...) Megállapítottuk, hogy a halál erőszakos volt, politrauma következtében állt be, a halál közvetlen oka pedig a nyak és a mellkas lágy részeinek összenyomódása által előidézett fulladás volt " - mondta Dan Manu.

A boncolás során arra is fény derült, hogy a férfi véralkoholszintje meghaladta a 2 ezreléket, a boncolás során koponya- és agyi sérüléseket is megállapítottak, amelyeket esés és ütés is okozhatott.

Az Argeş megyei rendőr-főkapitányság pénteken arról tájékoztatott, hogy a teraszhelyiségben, ahol a férfi tartózkodott, tűz ütött ki, a rendőröknek pedig ki kellett menekíteniük, mert veszélyben volt.

Florian Popa, az Argeş megyei rendőr-főkapitányság szóvivője akkor még azt mondta, hogy a rendőrök minimális erőt vetettek be a férfi eltávolításához, nem bilincselték meg, csak felszólították, hogy távozzon a teraszról, de a férfi ellenszegült mind a rendőröknek, mind a körülötte lévő embereknek. Evakuálás közben azonban rosszul lett, ezért orvosi segítséget hívtak, a férfinak azonban leállt a szíve és a légzése, és meghalt. Utóbb kiderült, hogy többfajta gyógyszer volt nála.

Marius Ştefan, az Argeş megyei törvényszéki ügyészség főügyésze a sajtótájékoztatón elmondta: egyelőre az eset körülményeit vizsgálják, minden rendőrt kihallgattak, aki a történtek idején a helyszínen volt. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS