2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hat teherautónyi szeméttől szabadították meg a Maros partját

2021. április 18. 18:26, utolsó frissítés: 18:27

A Közösen kitakarítjuk! kezdeményezés során mintegy 700 önkéntes hat munkaponton, hat teherautónyi szeméttől szabadította meg a Maros mindkét partját egy körülbelül 7 kilométeres szakaszon Marosszentgyörgyön, Marosszentannán, Marosszentkirályon és Marosvásárhelyen. Idén először a résztvevők szelektíven gyűjtötték a hulladékot, külön zacskókba kerültek a petpalackok és az alumíniumdobozok – írja a Marosvásárhelyi Rádió.


A Föld napja apropóján indított takarítóakciót épp a rádió főszerkesztője, Szász Attila szervezte, aki sikeresnek tartotta a kezdeményezést, de azért hozzátette: a szemét mennyiségét elnézve sajnos nem látható, hogy az emberek mentalitása némiképp változott volna az elmúlt időszakban. „Továbbra is ugyanúgy gyűl a szemét a parton, a vízben, ahogy az az előző években is volt. És nem foghatjuk rá a folyómenti falvakra, hogy onnan érkezik az árral minden szemét, mert sajnos a piknikezők és a halászok is rengeteg hulladékot hagynak ott” – mondta a szervező.

A takarítóakción külön standdal vonult ki a Polgármesteri Hivatal, Soós Zoltán polgármester munkatársaival és több városi tanácsossal személyesen vett részt a szemétgyűjtésben. Az elöljáró a rádiónak elmondta: hamarosan kamerákat fognak felszerelni a Maros-partra, valamint más zöldövezeti területekre is, hogy a szemetelőket tetten érhessék.

🇷🇴 Împreună pentru un mediu curat!
Echipa primăriei s-a alăturat inițiativei civice „Împreună curățăm!”, care a devenit...

Közzétette: Soós Zoltán – 2021. április 17., szombat


De a helyszínen voltak a Maros Megyei Tanács képviseletében is, Péter Ferenc és kollégái a Maros-hídnál szedték a szemetet:

🇭🇺 A nagy eredmények az apró lépésekkel kezdődnek, és ez igaz a környezettudatosságra is! A Föld napja alkalmából...

Közzétette: Péter Ferenc – 2021. április 17., szombat
(Marosvásárhelyi Rádió, hírszerk.)

Nyitókép: a Marosvásárhelyi Rádió Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS