2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ötvenezer eurót kapott Csibitől a Hargita megyei pénzügyőrség vezetője

2004. október 01. 17:09, utolsó frissítés: 17:09

Letartóztatása óta először hallgatták ki Csibi István csíkszeredai üzletembert Bukarestben, a Korrupcióellenes Ügyészégen (PNA). A PNA tegnapi közleményéből kiderül, elrendelték Moise Flueras, a Hargita megyei pénzügyőrség vezetőjének 24 órás őrizetbe vételét, mivel többrendbeli kenőpénz-elfogadással és hivatali visszaéléssel vádolják.


Az ügyészségnek bizonyítéka van arra, hogy Flueras közvetlenül, vagy közvetve kenőpénzt, illetve különböző javakat fogadott el Csibi Istvántól (többek között egy csíkszeredai telket, egy Mercedes Vito luxusautót és egy Snowmobile-t), összesen mintegy 50 ezer eurós értékben. Ennek ellenében 1999 és 2003 között, az állami költségvetés megrövidítése révén közel 300 milliárd lejes illegális bevételhez segítette hozzá az üzletembert – ez 7,29 millió eurónak felel meg.

Egyértelmű jelek mutatnak arra, hogy a pénzügyőrség vezetője tanácsokkal látta el, és védelmébe vette Csibit. Az ügyészségnek arra is van bizonyítéka, hogy ezért Flueras havi rendszerességgel 5-6 millió lejes összeget kapott cserébe. A PNA javasolni fogja a Bukaresti Bíróságon a vádlott előzetesbe helyezését, a nyomozás folytatódik. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS