2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

AUR: két USR-alapító iratkozott be a pártunkba

2021. április 21. 09:06, utolsó frissítés: 09:59

Közleményben tájékoztatott a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) arról, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) két volt politikusa ezentúl náluk folytatja tevékenységét.


Egyikük, Raluca Amariei az USR volt orszgáos alelnöke, a Szeben megyei szervezet volt vezetője, a másikuk pedig, Dan Rădulescu volt USR-s parlamenti képviselő, a Prahova megyei szervezet egyik alapítója és korábbi elnöke.

Az AUR közleménye szerint a két politikus, akik az USR "konzervatív szárnyához" tartoztak, az egyre hangsúlyosabbá váló világnézeti különbségek miatt távoztak 2020-ban, ésmost ahhoz az alakulathoz csatlakoztak, melynek négy alapértéke van: család, nemzet, hit és szabadság.

"Elfogadtam George Simion és Claudiu Târziu elnökök fehívását, hogy csatlakozzam ehhez a merész kezdeményezéshez. Az AUR protesztszavazatokkal jutott be a parlamentbe, most viszont lehetősége van bebizonyítani, hogy szavahihető, és komoly alternatívát jelent a romániai politikában. Azt szeretném, ha 2024-ben a románok többsége az AUR-ra szavazna, az egyetlen alakulatra, amely megérdemli" - nyilatkozta Raluca Amariei."Amikor benyújtottam a lemondásomat az USR-ból, arról biztosítottam a szavazóimat, hogy folytatni fogom a politikai harcot, amit elkezdtem. Küzdeni fogok továbbra is egy inkluzív és modern oktatási rendszerért és az egészséges környezethez való alkotmányos jogunkért. Az én konzervatív elveim megtalálhatók az AUR négy alapértéke között, a mai lépésem pedig természetesnek tekinthető a romániai politika egyetlen olyan területe felé, melynek sarokpontjai a család, a nemzet, a hit és a szabadság"- indokolta lépését Dan Rădulescu.

Az AUR emlékeztet: a két, keresztény-konzervatív elveket valló fiatal politikus döntése nem egyedülálló. 2020 nyarán 5 bukaresti helyi önkormányzati képviselő is átült az USR-ból az AUR-ba, akik közül az egyik frakcióvezető volt a 4-ik kerületben, és alapítója volt nemcsak az USR-nak, hanem elődjének, az USB-nak is (Mentsétek meg Bukarestet Szövetség). A szóban forgó Antonio Andrușceac, mint írják, jelenleg az AUR Bákó megyei parlamenti képviselője.Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS