2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az egészségügyi tárca elfogadta a poszt-Covid szindrómára vonatkozó orvosi protokollt

2021. április 24. 13:41, utolsó frissítés: 13:41

Pénteken az egészségügyi minisztérium elfogadta a poszt-Covid szindrómára vonatkozó orvosi protokollt – számolt be a fejleményről az Agerpres.


Ioana Mihăilă, egészségügyi miniszter aláírt egy rendeletet, amely engedélyezi azt az orvosi kezelési és rehabilitációs protokollt, amelyet a poszt-Covid tünetegyüttesre dolgoztak ki a szakértől. Az új protokoll célja a Covid-19 megfertőződésből gyógyulnak nyilvánított személyek fizikai-egészségügyi jólétének a helyreállítása, és az elhuzódó tünetek kezelése, továbbá a képességek visszaszerzése, hogy az emberek visszatérhessenek a minőségi élethez. A poszt-Covid szindrómáról korábban itt írtunk.

Az egészségügyi tárca engedélyezett egy újabb protokollt a Covid-19 kezelésére vonatkozóan is, amely a recensebb kutatásokat, az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ ajánlásait veszi alapul.

Emellett egy újabb fejezettel bővítették a családorvosoknak szánt ajánlásokat is, amely az otthon kezelt, enyhébb lefolyású Covid-19 betegség kezelésére vonatkozik. (Agerpres, via Radio Mures)

Nyitókép: Willfried Wende képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS