2021. május 7. péntekGizella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elővette kiskanalát, készül a húsvéti ünnepekre - ez véd meg a vírustól, nem az oltás, mondja Teodosie

2021. április 29. 10:40, utolsó frissítés: 10:45

Teodosie konstancai érsek, aki az elmúlt egy évben valóságos influenszerré lépett elő a járványtagadók körében, azt állítja, azért nem oltatja be magát a COVID-19 ellen, mert allergiás, és különben sincs oka fontolóra venni az immunizálást, mivel ő nem lesz koronavírusos. Ami a papok részvételét illeti az oltási kampányban, azt állítja, ők Isten szolgái, nem orvosok, hogy ajánlgassák az oltást.


Mindezt egy sajtótájékoztatón közölte az újságírókkal, akik rákérdeztek, hogy beoltották-e már őeminenciáját. A tomisi érsek a nemleges válasz után arra is kitért, hogy szerinte ezeket a vakcinákat túl nagy sietséggel, kapkodva készítették a gyártók, és nem száz százalékosan megbízhatók, ezért nem is javasolja papjainak, hogy részt vállaljanak az oltáskampányban.

"Mindennap áldozom, és ennél nagyobb, erősebb oltás nem kell"

Ezt válaszolta a püspök az újságíróknak arra a kérdésére, hogy miért utasítja el ilyen határozottan az vakcinát. Arra azonban nem tudott (nem akart?) választ adni, hogy egyházkerületéből hány pap fertőződött meg koronavírussal. Azt azonban elárulta, hogy a megbetegedett isten szolgáit Gigi Becali segítette gyógyszerekkel."Szíve mélyén nagyon jó ember, aki segíteni akar a bajba jutottakon, azonban sokan vannak, akik megakadályozzák ebben" -részletezte az érsek.

Teodosie azt is bejelentette, húsvétkor a híveket hagyományt követve ugyanabból a kanálból fogja áldoztatni: "Ez a szabály érvényes az egész román ortodox egyházban. És ezeket a szent törvényeket, amelyeket évszázadok óta követünk, nem fogjuk sohasem megváltoztatni" - hangsúlyozta a püspök.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS