2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Indiából érkeztek az építőmunkások: öten közülük koronavírusosak és egyiküknél az indiai variánst azonosították

2021. április 29. 14:52, utolsó frissítés: 14:54

Koronavírus-gócpontot azonosítottak a Brassó megyei Botfalui Cukorgyártelepen (Colonia Bod), Indiából érkezett építőmunkások körében - közölte csütörtökön az egészségügyi minisztérium.


Az ügyben közösen folytatja a járványügyi vizsgálatot a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ, a Brassó megyei közegészségügyi igazgatóság és a bukaresti Cantacuzino intézet.

A szaktárca tájékoztatása értelmében az Indiából érkezett nyolc munkás közül ötnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, a másik három személy tesztje negatív lett.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) korábban közölte, hogy egy sepsiszentgyörgyi laborban kimutatták a koronavírus B.1.617.2 jelzésű indiai mutációját egy 26 éves személytől vett mintából. A fertőzött körülbelül egy hónapja érkezett az országba, és önként jelentkezett tesztelésre, mivel enyhe tünetei voltak.

Az INSP szerint a kimutatott altípus nem azonos azzal, amelyik az angliai közegészségügyi szolgálat szerint az indiai megbetegedési hullámot előidézte.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS