2021. május 7. péntekGizella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lekötötték szájukat, zsákokba rakták és a szemétgödörbe hajították a kutyákat - a csodával határos módon menekültek meg

2021. április 30. 16:03, utolsó frissítés: 16:15

Ismeretlen tettesek több tíz kutyát fogtak be, zsákokba zárták őket és egy szemétgödörbe dobták a Galac megyei Tudor Vladimirescu községben - számolt be a News.ro portál.


Egy helyi állatvédő szervezetnek csak az állatok egy részét sikerült megmentenie. A Galac Megyei Rendőrség eljárást indított, hogy megtalálja és felelősségre vonja az állatkínzókat.

A Help Lăbuş nevű állatvédő szervezet Facebook-oldalán közölte, hogy szemtanúk beszámolója szerint hat férfi csövekkel, láncokkal és zsákokkal felszerelkezve fogta be a több mint 25 kutyát, lekötözték a szájukat, rafiazsákokba zárták őket, és bedobták a szemétgödörbe. Az állatvédőknek 24 felnőtt kutyát és három kölyökkutyust sikerült megmenteniük két nap alatt. Segítségükre sietett a Tierhilfe SternenTiere Egyesület is, amely átvett tőlük tíz állatot. Két kutyát nem sikerült megmenteniük, és egy még mindig kritikus állapotban van - írták ki Facebook-oldalukra a Help Lăbuș Egyesület tagjai.

Most örökbefogadó gazdikat keresnek a megkínzott állatok számára, akik a csodával határos módon élték túl a jól kitervelt, kegyetlen gaztettet. A Galac Megyei Rendőrség sem hagyja annyiban a dolgot, állítólag az egyik elkövetőt az autója alapján sikerült beazonosítani. A galaci állatrendőrség is kiadott egy közleményt, amelyben kérik a lakosok segítségét, hogy fényt deríthessenek az állatkínzó bűncselekmény részleteire, és beazonosítsák az elkövetőket.

A Help Lăbuș egyesület Facebook-oldalán megköszönte a rendőrség hathatós segítségét. Itt nézhetik meg a fotókat a megmentett kutyusokról:

Numarasem 8 suflete ramase in urma noastra, triste, deznadajduite ca nu le-am putut lua de la groapa de gunoi de la...

Közzétette: Help Labus – 2021. április 30., péntek
(News.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS