2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Karantén nélkül térhet haza Magyarországra, akinek van védettségi kártyája

2021. április 30. 21:15, utolsó frissítés: 2021. május 01. 10:51

Karantén nélkül térhetnek haza Magyarországra azok a személyek, akik rendelkeznek a magyar hatóságok által kiállított védettségi kártyával - közölte Facebook oldalán Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.


Tehát, akinek van érvényes magyar védettségi kártyája, mostantól Romániából is karantén nélkül tud Magyarországra utazni vagy hazatérni. Hozzáteszik továbbá, hogy a román hatóságok szintén karantén nélkül engedik be azokat személyeket, akiknél a második oltás után már eltelt 10 nap, és ezt orvosi papírokkal igazolják (tehát nem a kártyával).

Korábban arról írtunk, hogy viszont nem kapnak védettségi igazolást azok a személyek Magyarországon, akik más országban oltatták be magukat. Pedig sok olyan Magyarországon élő erdélyi volt, akik Romániába jöttek vissza azért, hogy hamarabb megkapják az oltást. Erről itt írtunk bővebben.

Védettségi igazolványt egyébként akkor kaphat valaki, ha már megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott róla vagy nem készült róla teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS