2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve: Három cég segít a tűzkárosult bútorgyárnak, amíg annak csarnokait újjáépítik

2021. május 01. 11:00, utolsó frissítés: 17:08

Frissítés: A péntek éjjeli tűzesetben megkárosodott szászrégeni Dalin bútorgyár közölte: hálás a közösség szolidaritásáért, ugyanis három cég is vállalta, hogy a gyártócsarnokok újjáépítéséig segítséget nyújt a termelésben.


„Lenyűgöz minket a Szászrégenben és azon túl élő közösségünk szolidaritása, három gyár már felajánlotta, hogy segít nekünk a termelésben, amíg újjáépítjük azt a részt, ami a tűzben megsemmisült" - olvasható a vállalat sajtóközleményében.

A Dalin bútorgyár arról tájékoztat, hogy a péntekről szombatra virradóan pusztító tűzben két gyártócsarnok megsemmisült, ami a termelési helyiségek 10%-át jelenti. Ezek újjáépítése a becslések szerint két hónapot vesz igénybe, ez idő alatt az alkalmazottak a többi, sértetlenül maradt csarnokban fognak dolgozni.

A közleményben arról is beszámolnak, hogy a tűzvész során egyetlen emberélet sem volt veszélyben, a gyár a tűz kitörésekor már nem üzemelt. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta - teszik hozzá.

A cég 95%-ban eleget fog tenni megrendeléseinek, a maradék 5 százaléknyi megrendelés esetében 3 hetes késéssel számolnak.

A tűz péntek este ütött ki a szászrégeni bútorgyárban. A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szombat reggeli tájékoztatása szerint mintegy 1500 négyzetméteren három épület 100%-ban megsemmisült.

A tüzet tizenkét tűzoltóautóból oltotta hatvan tűzoltó, a Maros megyei katasztrófavédelem erőihez önkéntes vagy privát tűzoltó-alakulatok, valamint a Hargita és a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem néhány csapata is csatlakozott. Több mint 60 tűzoltó harcolt hét órán keresztül a lángokkal. A tűzfészkeket szombat hajnalra sikerült felszámolni - közölte a Maros megyei ISU.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűznek nincs emberi áldozata, senki nem sérült meg.

A tűz okát szakbizottság fogja kivizsgálni az ügyet.
------------------------------------------------------------------------

Az eredeti hír ettől kezdődően olvasható:
Több mint 60 tűzoltó hét órán keresztül oltotta péntekről szombatra virradóan a szászrégeni Dalin bútorgyárban kitört tüzet, amelynek következtében három gyártócsarnok teljesen leégett, két másik épület pedig megrongálódott. A gyár több mint 300 alkalmazottja gyakorlatilag munkahely nélkül maradt, mert a lángok a munkagépeket és a gyártósort is majdnem teljes egészében elpusztították.

A tűzhöz a Hargita, illetve a Beszterce-Naszód megyei tűzoltókat is riasztották. A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint április 30-án, pénteken 21:40 körül heves tűz ütött ki a régeni bútorgyárban. Mintegy 1500 négyzetméteren három gyártócsarnok 100%-ban megsemmisült.

A tüzet tizenkét tűzoltóautóból oltották, a Maros megyei katasztrófavédelem erőihez önkéntes vagy privát tűzoltó-alakulatok, valamint a Hargita és a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem néhány csapata is csatlakozott. Több mint 60 tűzoltó harcolt hét órán keresztül a lángokkal. A tűzfészkeket szombat hajnalra sikerült felszámolni - közölte a Maros megyei ISU.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűznek nincs emberi áldozata, senki nem sérült meg.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, szakbizottság fogja kivizsgálni az ügyet.(agerpres)

A nyitókép csak illusztrációként szolgál

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS