2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Meggyújtotta magát egy felsővisói férfi, vélhetően egy adósság miatt

2021. május 03. 13:00, utolsó frissítés: 13:32

Benzint öntött a testére és meggyújtotta magát a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka egy 27 éves, a Máramaros megyei felsővisói fiatalember - tájékoztatott a megye rendőr-főkapitányságának szóvivője.


Ionela Cozma szerint egy 53 éves felsővisói asszony riasztotta a rendőrséget, hogy fia meggyújtotta magát. A helyszínre kiszálló rendőrök megállapították, hogy a 27 éves fiatalember benzint öntött a testére, majd egy öngyújtóval meggyújtotta magát.

A férfi másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, a mentősök a helyi kórházba szállították a férfit, majd onnan átvitték a nagybányai Dr. Constantin Opriş Megyesi Sürgősségi Kórházba, mondta a rendőrségi szóvivő.

Később, súlyos állapotban átszállították a iaşi-i Sfântul Spiridon kórházba. Ezt a iaşi-i SMURD koordinátora, dr. Diana Cimpoeşu közölte a sajtóval. Tájékoztatása szerint a férfit a SMURD repülőgépével vitték át és helyezték el az éjszaka folyamán a kórház égett betegeket kezelő részlegének intenzív osztályán, ahol intubálták.

Cimpoeşu szerint a férfi alkoholt fogyasztott tette elkövetése előtt. Testének 45-50 százalékán szenvedett égési sérüléseket, légútjai is károsodtak. Kórtörténete szerint a férfinak 2-es típusú cukorbetegsége van.

A rendőrség vizsgálatot indított gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

A nyomozókhoz közel álló források szerint a fiatalember vélhetően egy 5000 eurós adósság miatt akart véget vetni az életének, amit nem tudott visszafizetni.(agerpres)

- - -

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, keresd bizalommal az Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálatot, a magyarul is beszélő 0754-800-808-as ingyenes telefonszámon, vagy írj e-mailt a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com címre.

A román állami segélyhívószám: 0800-801-200, vagy fordulhatsz e-mailben hozzájuk a sos@antisuicid.com címen, további részleteket találhatsz az antisuicid.com oldalon.


Fotó: Adam Wilson/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS