2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elhunyt egy 5 éves gyerek, akit véletlenül légpuskával meglőtt a 8 éves testvére

2021. május 03. 20:14, utolsó frissítés: 20:21

Elhunyt egy 5 éves gyerek, akit egy felügyelet nélkül hagyott légpuskával játszó 8 éves testvére lőtt meg - írja a g4media.


A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint az eset hétfőn kora délután történt egy hétvégi nyaraló udvarán Mezőpanit és Mezőmadaras között.

A két gyermek a szüleivel és más gyerekes családokkal együtt töltötte a hosszú hétvégét egy erdőszéli nyaralóban. A 8 éves kisfiú egy felügyelet nélkül hagyott légpuskával játszott, amikor véletlenül elsütötte azt, és mellkason lőtte az 5 éves testvérét.

A SMURD illetékese úgy nyilatkozott, hogy 14 perccel a riasztás után értek ki a helyszínre. A kisfiú légzése és szívverése ekkora már leállt, megpróbálták ugyan a tüdőbe került vért eltávolítani, és újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel, és csak a halál beálltát tudták megállapítani. Úgy vélik, hogy a lövés közvetlen közelről érte a gyereket, akinek a tüdöjét és szívét is károsította a lövedék. A részletekért további vizsgálatokra van szükség.

A tudósítások szerint a légpuska egy erdész tulajdona volt, aki szabadidős fegyverként, engedéllyel használta azt. (g4media)

a címoldali fotó illusztráció: Michal Renčo/Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS