2021. aug. 5. csütörtökKrisztina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve! Cîmpeanu az iskolakezdésről: 2 forgatókönyv lesz érvényben

2021. május 04. 12:29, utolsó frissítés: 14:06

A tanügyminiszter arról beszélt hétfőn az Antena3 televízióban, hogy "sikerült az iskolakezdési forgatókönyvek számát kettőre leszűkíteni". A határt pedig az online rendszerben, illetve a jelenléti oktatásban kezdők között a település fertőzöttségi rátája képezi majd.


Ahol 1 ezrelék alatti a fertőzöttségi ráta, ott az összes diák jelenléti rendszerben kezd szerdától, május 5-étől. A tárcavezető szerint 1731 településen indul újra az oktatás a zöld forgatókönyv szerint.

Ahol viszont 1 ezrelék fölötti a fertőzöttségi arány, jelenléti rendszerben kezdik újra az oktatást az óvodákban, az előkészítő osztályokban, az 1-4. osztályokban, illetve a végzős osztályokban. Az 5., 6., 7., 9., 10. illetve a 11. osztályosok pedig online rendszerben tanulnak majd. Összesen 1450 településen kezdődik sárga rendszerben az oktatás.

A végzősök kapcsán a miniszter elmondta: a 8. osztályosok május 10-én kezdenek, és jelenléti rendszerben tanulnak majd június 11-ig.

A 12. és 13. osztályosok szintén május 10-én térnek vissza az iskolapadba (jelenléti rendszerben), ők június 4-éig tanulnak majd, függetlenül a fertőzöttségi aránytól. (impact.ro, hírszerk.)


Frisítés:

Itt tanulmányozható
, hogy az egyes településeken jelenleg mekkora a fertőzöttségi arány.

Fotó: Jerry Wang/unsplash.com


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS