2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Koronavírussal került kórházba Udvarhely polgármestere

2021. május 04. 16:48, utolsó frissítés: 17:03

Koronavírussal diagnosztizálták kedd reggel Gálfi Árpád udvarhelyi polgármestert – közölte UH.ro portállal a városvezető.


A polgármesternek nem fáj semmije, szaglása és ízlése még megvan, nem köhög, nem tapasztalt légzési nehézséget, a körülményekhez képest jól van.

A helyi lap azt írja, Gálfi hétfő este fáradtnak érezte magát és hőemelkedése volt. Bár reggel jobban érezte magát, első dolga az volt, hogy kivizsgálást kért a kórház fertőző osztályán.

Mint a Székelyhonnak nyilatkozta, felelősségteljes volt, így úgy döntött, hogy nem megy be a hivatalba, nem találkozik senkivel, hanem tesztelteti magát. A gyorsteszt és a PCR-teszt is igazolta a fertőzést.

Az UH.ro értesülései szerint hivatali teendőit a betegsége alatt Pálfi Kinga alpolgármester és Albert Sándor városmenedzser látják el.

„sajnos két nappal megelőzött a vírus”

Az eset pikantériája, hogy csütörtökre volt beprogramálva oltásra a polgármesteri hivatal alkalmazottjaival együtt. A vírus azonban megelőzte a a Pfizer oltását és az immunválaszt.

Az UH.ro arra vonatkozó kérdésére, miszerint eddig miért nem oltatta be magát, hiszen politikusként már az oltáskampány elején megtehette volna, azt felelte, inkább azoknak akarta hagyni az oltást, akiknek nagyobb szükségük van rá az egészségi állapotuk miatt. A járvány során gyakran készíttetett koronavírustesztet, úgyhogy nem volt „teljesen felelőtlen”.

A polgármester arra biztat mindenkit, hogy oltassa be magát.

Hargita megyében ugyanis nagyon kevesen jelentkeztek eddig oltásra, aki a megyében „oltakozott” azok 50 százalékban vakcinaturisták voltak. (uh/székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS