2021. június 14. hétfőVazul
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megszólalt Cîțu a kilőtt medve kapcsán: „nem a legnagyobb példány volt”

2021. május 05. 16:43, utolsó frissítés: 17:15

Hatalmas port kavart Arthur medve kilövése, melyre a környezetvédők hívták fel a közvélemény figyelmét még szerdán. Elmondásuk szerint ez a hím egyed a legnagyobb volt az országban nyilvántartott medvék közül, azonban a miniszterelnök cáfolta ezt az információt.


Florin Cîțu a szerdai kormányülés során Tánczos Barna környezetvédelmi miniszterrel egyeztetett az ügy kapcsán, a találkozót követően pedig újságíróknak elmondta, hogy valószínűleg nem a legnagyobb példányról van szó.

"Volt egy megbeszélésem a miniszter úrral, ő pedig elmondta, hogy kivizsgálást rendeltek el. Egyelőre meg kell várnunk a jelentést, lássuk, milyen fejlemények lesznek. Azonban úgy tűnik, nem minden információ helyes, nem a legnagyobb medvét lőtték ki"- mondta Cîțu, amikor az ausztriai herceg által lelőtt medvéről kérdezték az újságírók.

A Digi24 azt írja, Tánczos Barnát is kérdezték az orvvadászat lehetőségéről, a környezetvédelmi miniszter erre úgy reagált, hogy "a medvék nagyon sok problémát okoznak a környéken".

Octavian Berceanu, a környezetvédelmi őrség vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy erősen fennáll az orvvadászat gyanúja, mivel engedélyt egy más állat kilövésére kaptak az illetékesek.

El a fost regele Arthur, cel mai mare dintre urșii din România. Află ce soartă a avut, astăzi la StirileProTV de la orele 19.

Közzétette: Agent Green – 2021. május 4., kedd


Az Agent Green civil szervezet vezetője, Gabriel Păun szerint egyértelmű, hogy a trófea megszerzése volt a cél, nem pedig a helybéliek által problémásnak ítélt nőstény medve eltávolítása. (Digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS