2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Javaslat: június elejétől lehet szervezni esküvőket, keresztelőket, de egyelőre csak beoltottak vehetnének részt

2021. május 05. 17:28, utolsó frissítés: 17:28

Florin Cîţu kormányfő szerdán a Victoria-palotában újságírói kérdésre elmondta: azt javasolta a tárcaközi bizottságnak, hogy június elsejétől engedélyezzék a magánrendezvényeket beoltott személyek részvételével.


"Akkor lehet ismét magánrendezvényeket szervezni, ha beoltjuk magunkat. Ez megint egy olyan javaslat, amelyet a pénteken összeülő tárcaközi bizottság elé terjesztek, éspedig hogy kizárólag beoltott személyek vehessenek részt a magánrendezvényeken" - válaszolta az újságíróknak a kormányfő. Hozzátette, a nyitás időpontja június elseje lehet, addig meg kell adni az embereknek az esélyt és az időt, hogy beadassák az oltást.

A miniszterelnököt ugyanakkor arról is kérdezték, hogy milyen ösztönző intézkedéseket terveznek bevezetni a koronavírus elleni oltási kampány felpörgetése érdekében.

Ekkor elmondta, javaslatot tett arra is, hogy az irodákban, amelyekben csak beoltottak dolgoznak, ne legyen kötelező a védőmaszk viselése.

"A legjobb ösztönzés a normalitáshoz való visszatérés, a maszk nélküli élet, amelyben szabadon mozoghatunk, bármikor, bármerre. Ez a legjobb ösztönzés, nem hiszem, hogy szükség lenne ennél többre" - fogalmazott. Elmondta, miután az oltási kampány keretében lehetővé tették a cégek számára, hogy saját telephelyükön immunizálják alkalmazottaikat, előterjesztett egy olyan javaslatot, miszerint azokban a céghelyiségekben, irodákban, amelyekben csak beoltottak dolgoznak, megszüntetik a maszkviselési kötelezettséget. A javaslatot még meg kell vitatnia a minisztériumközi tanácsnak, és amennyiben zöld utat kap, június 1-jétől alkalmaznák.

A miniszterelnök azt is leszögezte, ha a beoltottak száma nem éri el az 5 milliót június 1-jéig, nem szüntetik meg a korlátozásokat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS