2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Átképzi a magyar beszédet üldöző alkalmazottait a Profi

2021. május 06. 14:30, utolsó frissítés: 14:30

A Profi Rom Food vállalat támogatja a kétnyelvűséget azokban az üzleteiben, ahol a településen jelentős számban élnek magyar nemzetiségűek: az írott kommunikáció és a hangosbemondóban elhangzott hirdetések román és magyar nyelvűek – írta Székelyhonnak küldött válaszában Gabriel Pâslaru, a vállalat PR-menedzsere.


Amint arról beszámoltunk, a Profi üzletlánc Sepsiszentgyörgy központjában található egységének üzletvezetője megtiltja a magyar alkalmazottaknak, hogy anyanyelvükön beszéljenek egymással és a vásárlókkal.

Emiatt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentést tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, és panaszt nyújtott be a romániai Profi üzletlánchoz.

"A Profi üzletpolitikája, hogy minden ügyfelünk, nemzetiségtől függetlenül jól érezze magát, és megkülönböztetés nélküli kiszolgálásban részesüljön" – olvasható az üzletlánc vezetője Székelyhonnak írt válaszában.

Aki arra is kitér, ha olyan visszajelzéseket kapnak, hogy valamelyik alkalmazottjuk nyelvhasználat miatt diszkriminál, azt a munkatársukat átképezik, és arra törekednek, hogy az üzleteikben a lehető legbarátságosabb, a vásárlók számára kedvező legyen a hangulat. (szekelyhon.ro, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS