2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Florin Cîţu: Rock on, Románia! Ma elértük a 3,5 millió beoltottat

2021. május 07. 19:08, utolsó frissítés: 19:24

Ma meghaladjuk a 3,5 millió személyt Romániában, aki be van oltva az első vagy a második dózissal - írta Facebook-bejegyzésében Florin Cîţu miniszterelnök.


"Rock on, Románia! Egyre közelebb vagyunk a normalitáshoz való visszatéréshez" - fogalmazott a kormányfő.Cîţu ellátogatott a pénteken 16 órakor kezdődő bukaresti oltási maratonra is, hogy arra biztassa az embereket, hogy immunizálják magukat. A maraton keretében 50 oltóponton lehet Bukarestben oltást igényelni két helyszínen, a Nemzeti Könyvtárban és a Palotacsarnokban (Sala Palatului).Az elmúlt 24 órában 92.501 személyt oltottak be Romániában a koronavírus ellen - derül ki a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) által pénteken ismertetett adatokból.

A jelzett időszakban 76.078-an kapták meg a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett védőoltást, 8217-en a Moderna, 6711-en az AstraZeneca, 1495-en pedig a Johnson&Johnson vakcináját vették fel.

Az elmúlt 24 órában 38.238 személyt az első, 54.263-at a második dózissal oltottak be.

Ezzel 5.781.222-re nőtt a beadott oltások száma Romániában. Az oltási kampány kezdete óta 3.529.222 személyt oltottak be, közülük 1.277.632-en az első adagot, 2.251.795-en pedig a második dózist is megkapták.

Az elmúlt 24 órában 108 esetben regisztráltak mellékhatást az oltást követően, ezek közül nyolc helyi, száz általános jellegű volt.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 14.630 esetben jegyeztek mellékhatást a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca oltásának beadását követően, 1555 helyi és 13.075 általános jellegűt. 132 eset kivizsgálása folyamatban van.

Szombattól egyébként minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni - közölte pénteken a védelmi minisztérium.

A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi igazolványuk van, előjegyzés nélkül jelentkezhetnek az ország tizenegy katonakórházában: Bukarestben, Brassóban, Kolozsváron, Konstancán, Craiován, Focşani-ban, Galacon, Iaşi-ban, Piteşti-en, Nagyszebenben és Temesváron.

A 60 év alattiakat ugyanazokba a központokba 14 óra után várják.

Ugyanakkor a brassói, bukaresti, kolozsvári, konstancai, craiovai, iaşi-i és temesvári katonakórházakban - az előzetes bejelentésnek megfelelően - megtartják az oltási maratont. Ennek keretében kedd reggelig, éjjel-nappal, előjegyzés nélkül, bárki jelentkezhet oltásra. (agerpres, hírszerk)

FRISSÍTÉS 19:20: Florin Cîţu: Péntektől mindenhol, előjegyzés nélkül lehet oltakozni

Mától mindenhol, előjegyzés nélkül lehet oltakozni, mert van elegendő mennyiségű vakcina - jelentette ki péntek este a miniszterelnök.

A bukaresti oltási maratonon nyilatkozó Florin Cîţu azt mondta: nem tud más olyan országról Európában, ahol akárki, akármikor, sorban állás nélkül, akármelyik oltóközpontba bemehet, és megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást.

A kormányfő ismételten felszólította a polgárokat, hogy minél többen vegyék fel a vakcinát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS