2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ha beindul Kolozsváron az oltási maraton, a lakosság elérheti az 50%-os beoltottsági arányt

2021. május 08. 16:57, utolsó frissítés: 16:57

A város beoltottsági aránya most már megközelíti az 50%-ot, közölte az országos oltási kampány koordinátora, Valeriu Gheorghiţă.


„Az országban itt a legmagasabb az oltási lefedettség, a lakosság 40%-a már immunizálva van. Az oltási központok működése mellett jövő héten oltási maratont is szervezünk, így hamarosan a város lakosságának több mint 50%-a megkapja valamelyik koronavírus elleni vakcinát” – mondta az orvos, majd hozzátette: a fertőzési arány most alacsony, ezt szeretnék az egész ország területén elérni.

Az újságírók rákérdeztek arra, hogy az országos szinten elrendelt intézkedések közül lehetséges lenne-e, ha Kolozsváron enyhítenének a szabályokon.

Gheorghiţă ekkor elmondta: van rá lehetőség, hogy bizonyos intézkedéseken módosítsanak.

„Jelenleg folynak a tárgyalások arról, hogy bizonyos intézkedéseken enyhítsenek az olyan településeken, ahol nagy a beoltottsági arány. Ez vonatkozna bizonyos tevékenységek beindítására, az éttermek esetében például arról folyik a vita, hogy nagyobb arányban lehessen a beltéri helyiségekben tartózkodni” – magyarázta Gheorghiţă. (ziuadecluj)

Nyitókép: Kolozsvár Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS