2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az EU ellenőrizte és jóváhagyta a STS által kidolgozott román digitális zöldigazolvány modelljét

2021. május 11. 18:09, utolsó frissítés: 18:09

Az Európai Unió (EU) országaiban a pandémia ideje alatt a szabad mozgást megkönnyítő digitális zöldigazolványokat (vakcina útleveleket) Románia a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) támogatásával vezeti be.


A STS bejelentette: május 6-án elküldte az EU szintjén működő műszaki csoportnak ellenőrzés végett az általa kidolgozott digitális zöldigazolvány modelljét, és ezt minden tagállam ellenőrizte és jóváhagyta.

A zöldigazolvány lehetővé fogja tenni, hogy az emberek negatív koronavírusteszt felmutatása, vagy a karanténba vonulás kötelezettsége nélkül közlekedjenek az Unió tagállamai között, mutat rá az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményében a STS.

A szolgálat szerint a QR-kódot tartalmazó igazolványt egy biztonságos weboldalról lehet letölteni.

A digitális zöldigazolványt ingyenesen letöltheti a portálról minden olyan személy, aki beoltatta magát vagy átesett a betegségen és az ezzel kapcsolatos információ szerepel az országos adatbázisban, de azok is, akiknek a nem több mint 72 órája hivatalosan elvégzett koronavírustesztje negatív. Az igazolványokat ki is lehet nyomtatni - mutat rá a STS.

A QR-kód tartalmazni fogja a személyazonossági adatokat (név és születési dátum), illetve az alapvető egészségügyi adatokat. A dokumentumok eleget tesznek a GDPR (általános adatvédelmi szabályozás) követelményeinek - hangsúlyozza a közlemény.(agerpres)

Fotó: Facebook/Comisia Europeană în România

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS