2021. június 21. hétfőAlajos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A PSD az Alkotmánybírósághoz fordul a közmédia vezetőinek leváltása miatt

2021. május 12. 14:07, utolsó frissítés: 14:07

A Szociáldemokrata Párt (PSD) megtámadja az alkotmánybíróságon a román közszolgálati televízió és a román közszolgálati rádió vezetésével megbízott ügyvivő vezérigazgatók kinevezését - közölte szerdán Marcel Ciolacu pártelnök.


Ciolacu kifejtette, nem a kinevezett személyek, hanem az eljárás módja ellen van kifogása, ezért az alkotmánybírósághoz fordul a közmédia intézményeinek ideiglenesen megbízott vezérigazgatói kinevezése ellen, és az Európai Bizottságnak is levelet ír ez ügyben. Hozzátette, az EB már négy ország esetében folytat kivizsgálást a közszolgálati televíziók élén történt visszaélésszerű vezetőcserék ügyében, és az a sejtése, hogy Románia lesz az ötödik.

Ciolacu kifejtette, véleménye szerint előre eltervezett kinevezések történtek, ez az oka annak, hogy a PSD nem is készült nevesítésekkel.

A parlament kedden úgy döntött, hogy Ramona Săseanut bízza meg a román közszolgálati televízió, valamint Liviu Popescut a román közszolgálati rádió ideiglenes vezetésével. A két ügyvivő vezérigazgató megbízatása hat hónapra szól.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS