2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egészségügyi miniszter: hamarosan kültéren csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszkviselés

2021. május 13. 08:50, utolsó frissítés: 08:50

Ioana Mihaăilă szerdán azt nyilatkozta, hogy a kormány tervezi a kötelező maszkviselés eltörlését kültéri, nem zsúfolt helyeken. Az egészségügyi miniszter ugyanakkor azt mondta, a harmadik hullám vége fele tartunk, de ez nem jelenti, hogy elmúlt volna a veszély.


"A maszkviselés-kötelezettségének eltörlése a nem zsúfolt tereken kevés kockázattal jár, és valószínűleg ez az egyik lazító intézkedés lesz, amit a kormány javasolni fog. Ez a szabad terekre fog vonatkozni. Valószínűleg nehezebb lesz meghatározni, mit is jelent pontosan a nem zsúfolt hely, de lehet, hogy arról lesz szó, hogy olyan eseményeken lesz kötelező a maszkviselés, ahol sok ember van jelen, valamint sporteseményeken, autóbuszmegállókban, amennyiben zsúfoltak" - mondta.

AZ új lazító intézkedéseket az esetszámok csökkenésének fényében fogják javasolni.

"A fertőzésszám csökkenését a lakosságnak is éreznie kell. Minél több gyereknek meg kell engedni, hogy iskolába járjon, és bizonyos helyeken járhassunk maszk nélkül. És ezután majd lassan-lassan talán még több korlátozás lesz feloldható" - mondta Mihăilă. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS