2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Nyugat-Balkánról tárgyalnak Aurescu elnöklésével az EU külügyminiszterei

2021. május 13. 10:28, utolsó frissítés: 10:28

Bogdan Aurescu külügyminiszter csütörtökön görög kollégájával, Nikosz Dendiasszal együtt társelnöke az Európai Unió külügyminiszterei informális videokonferenciájának, amelyen vendégként részt vesz Olta Xhacka, az Albán Köztársaság és Bujar Osmani, az Észak-Macedón Köztársaság külügyminisztere is.


A találkozón részt vesz Várhelyi Olivér, a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős európai biztos, valamint , az EU Belgrád-Pristina közötti párbeszédért és más nyugat-balkáni regionális kérdésekért felelős különleges képviselője is.

A találkozó a Külügyek Tanácsának legutóbbi ülését követi, amelyre 2021. május 10-én került sor Brüsszelben. Ezen az ülésen Románia és más tagállamok kérésére a nyugat-balkáni régióról folytattak stratégiai megbeszélést - közölte a külügyi tárca.

Az Aurescu és Dendias miniszterek által kezdeményezett miniszteri párbeszéd során szó esik majd a két tagjelölt ország által megkezdett reformok állásáról, az elkövetkező időszak célkitűzéseiről és elvárásairól, valamint az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdésének kilátásairól - tájékoztat a külügyminisztérium.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS