2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A tanügyminiszter szerint jövő héttől további 200 iskola folytathatja fizikai jelenléttel az oktatást

2021. május 13. 17:22, utolsó frissítés: 17:22

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter becslése szerint jövő héttől további 200 település tanintézményeiben zajlódhat fizikai jelenléttel az oktatás minden osztály számára, tekintve, hogy jelenleg már csak 703 településen haladja meg az 1 ezreléket a fertőzöttségi ráta.


Az ország összes többi településén 1 ezrelék alatt van a koronavírussal való fertőzöttségi ráta. A múlt pénteki adatok szerint – amelyek alapján ezen a héten az oktatási intézmények működtek – 939 településen haladta meg az 1 ezreléket a fertőzöttségi arány. Pénteken, amikor az aktuális adatok szerint eldől a jövő heti forgatókönyv, valószínűleg már 700 alatt lesz ezen települések száma, magyarázta a miniszter.

„A jövő héten tehát további 200 településen fizikai jelenléttel folyhat az oktatás minden korcsoport számára” – mutatott rá Cîmpeanu a Victoria-palotában csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett, hogy a közös miniszteri rendelet értelmében azokon a településeken, ahol a 14 napra számított fertőzöttségi arány meghaladja az 1 ezreléket, csak az óvodások, a kisiskolások, illetve a végzős osztályok számára zajlik fizikai jelenléttel a tanítás, az összes többi osztály online tanul. Az iskolák akkor térhetnek át teljes egészében a fizikai jelenléttel zajló oktatásra, ha a mutató 1 ezrelék alá esik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS