2021. július 24. szombatKinga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Létrejött a romániai stratégia az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd leküzdésére

2021. május 13. 19:56, utolsó frissítés: 19:56

Elfogadta a kormány az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát – jelentette be a kabinet csütörtöki ülését követően Alexandru Muraru, a kormánynak az emlékezetpolitika előmozdításáért, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottja.


„Románia mától kezdve rendelkezik országos stratégiával, konkrét intézkedési tervvel, finanszírozással és világos határidőkkel. Ez a stratégia a nemzetközi kontextus és a hazai realitások eredménye. Románia csatlakozik azon tagállamokhoz, amelyek már elfogadtak ilyen stratégiai dokumentumokat, akár az antiszemitizmus megelőzése és leküzdése, akár az intolerancia, az idegengyűlölet, a radikalizálódás, a gyűlöletbeszéd, a politikai vagy szimbolikus erőszak egyéb formáinak megelőzése és leküzdése érdekében” – mondta Muraru.

Hozzátette: a stratégia kidolgozása körülbelül két évig tartott, és húsz országos intézményt, köztük öt minisztériumot (oktatás, külügy, igazságügy, belügy és kulturális) érintett. (agerpres)

Nyitókép: Wokandapix képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS