2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

BBTE-s szakember: a kormány lazításokról szóló döntése arról szól, hogy nem szeretnék, ha a lakosság megharagudna rájuk

2021. május 14. 11:43, utolsó frissítés: 11:48

Răzvan Cherecheș közegészségügyi szakember szerint a kültéri maszkviselés kötelezettségének eltörlése az oltási ütem lassulásához fog vezetni. Szerinte ahelyett, hogy a kormány ezt meglépné, inkább a már beoltottak számára kellett volna lazító intézkedéseket kitalálnia, ez pedig a többieket ösztönözte volna, hogy ők is beoltassák magukat.


A professzor és médiaszemélyiség a közösségi médiában adott hangot nemtetszésének csütörtökön. Véleményében a kormány tervezett intézkedéseit ahhoz hasonlította, mintha egy tanár minden diáknak tízest adna azok teljesítményétől függetlenül. Szerinte ugyanúgy csökkentené ez a tanulásra való való ösztönzés hatását, mint a kormány most azokét, akik nincsenek beoltva."A politikai vezetőink nem rendelkeznek bátorsággal, hogy felelősséget vállaljanak a helyes döntésekért. Túlságosan törekszenek arra, hogy az emberek ne haragudjanak meg rájuk" - írta.

Pénteken aztán pontosította a kijelentéseit, mondván, ő egyetért azzal, hogy a kültéri maszkviselés kötelezettségét eltöröljék, hiszen semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy ez bármennyiben is megfékezné a vírust, viszont - az Egyesült Államok intézkedéseihez hasonlóan - a beoltottaknak nem kellene beltéren sem kötelezővé tenni a maszkviselést. "A mostani lazítások helyénvalóak, csakhogy nem fogják azt eredményezni, hogy fennmaradjon az oltási ritmus, és hogy megvédjük magunkat egy esetleges őszi, negyedik hullámtól" - mondja a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közegészségügyi részlegének vezetője. (hírszerk.)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS