2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pert nyert Gálfi a nemzeti színű zászlók és kokárdák miatt kapott pénzbüntetése ügyében

2021. május 15. 09:56, utolsó frissítés: 09:56

Alapfokon érvénytelenítette a bíróság a Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármesterre tavaly március 15-i ünnepi városdíszítés miatt kirótt 5000 lejes bírságot - jelentette ki a városvezető Facebook-oldalán.


A prefektusi hivatal által kiállított tavalyi jegyzőkönyvet a bíróság mostani (május 13-i) döntése megsemmisítette. Ez még nem jogerős ítélet, a közléstől számított 30 napon belül megfellebbezhető a döntés.

"Reménykedem benne, hogy jogerős döntés is fog születni arról, amit évek óta mondunk: A piros-fehér-zöld színű szalag, vagy kokárda nem egy ország nemzeti lobogója, hanem magyar nemzeti jelkép, amelynek használatát nem tiltja a törvény" - írja Gálfi.A polgármester hozzáteszi, hogy "amennyiben jogerős döntés születik arról, hogy nemzeti ünnepeinken "büntetlenül" használhatjuk nemzeti jelképeinket, akkor egyszer és mindenkorra véget vethetünk ennek az évek óta tartó, évente ismétlődő felhajtásnak, aminek tanúi lehetünk minden március 15-én, vagy éppen október 23-án."

Bár a bejelentés a tavalyi büntetésre vonatkozik, Gálfit más városvezetők mellett idén is 5000 lejre büntette a hivatal. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS