2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Volt élettársa gyilkolt meg a templomudvaron egy Arges megyei nőt és gyermekét

2021. május 17. 10:33, utolsó frissítés: 10:48

Újabb családon belüli erőszak esete végződött gyilkossággal: egy férfi a templom udvarán szúrta le volt élettársát és a nő első házasságából származó gyermekét vasárnap, az Arges megyei Mihăieşti nevű településen. A 37 éves nő és 15 éves fia életét vesztette. A gyilkos ugyanazzal a késsel öngyilkossági kísérletet követett el, ám túlélte, jelenleg kritikus állapotban, kórházban van.


A férfi korábban többször megfenyegette a nőt, hogy "megbosszulja", ha elhagyja. Miután ez végül megtörtént, a volt élettárs az utóbbi hónapokban többször követte a nőt, aki a rendőrségen végül feljelentést tett ellene, ám azt végül visszavonta, remélve, hogy a zaklatás abbamarad.

Tavaly 51 nő vált családon belüli erőszak halálos áldozatává Romániában. A parlament nemrég fogadta el azt a jogszabályt, amelynek értelmében elektronikus nyomkövetővel figyelik ezután a családon belüli erőszakot elkövető agresszorokat. (observatornews.ro)

----
Ha családon belüli erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS